U hebt niets in uw winkelwagen.
In 1791 werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Het land rondom het huis was zeer vruchtbaar en het gebied werd gebruikt voor de jacht en voor het verbouwen van wijn. De wijn leverde in die tijd weinig op en bracht de familie Miquel daarom weinig rijkdom. Bijna 200 jaar later in 1970 wordt er in deze Zuid-Franse wijngaarden grootschalig Syrah verbouwd. Wijnmaker Henri Miquel, met de bijnaam ‘Monsieur Syrah’, brengt in 1980 zijn eerste jaargang uit als wijnmaker.
Lees meerHet doel van wijnmaker Laurent Miquel is om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Hierin zijn zuiverheid, balans en mineralen in de wijn erg belangrijk. Laurent gebruikt de kennis en wijsheden van vorige generaties Miquel bij het verbouwen van wijn. Hij respecteert de natuur om hem heen door de impact van het wijnmaken op het milieu zoveel mogelijk te minimaliseren.
Lees meerLaurent Miquel maakt een bewuste keuze voor duurzame landbouw in al hun wijngaarden. Dit betekent dat er elke dag speciaal aandacht wordt besteed aan de wijnstokken en de omgeving waarin deze groeien. Er is respect voor het land, een minimum aan menselijke handelingen in de wijngaard en constante verbetering van productietechnieken. Dit garandeert de echtheid en de kwaliteit van de wijnen van Laurent Miquel
Lees meerGezien de lange historie van de familie Miquel, vloeit de passie voor het maken van wijn door de aderen van Laurent Miquel. Laurent heeft de passie en toewijding van zijn vader overgenomen. Laurent Miquel verzorgt de wijngaarden goed zodat de wijnen, de wijngaard en het terroir volledig tot hun recht komen. Dit werk zorgt voor grote wijnen met de handtekening van Laurent Miquel; finesse, evenwichtig en vol mineralen.
Lees meerCazal Viel een van de oudste wijngaarden in Frankrijk, omdat wijnstokken hier groeien sinds de oudheid. De Romeinen ontdekten de rijkdom van Cazal Viel en zij waren ook de eerste die hier wijnstokken introduceerden.
Lees meerDe Languedoc is al eeuwen een regio waar druiven groeien en wijn wordt verbouwd. Toch heeft het wijngebied de afgelopen 30 jaar een verandering doorgemaakt. Belangrijke verbeteringen in de kwaliteit van de productie, in het bijzonder de aparte vinificatie, hebben geleid tot steeds meer wereldwijde erkenning voor de expressieve wijnen uit de Languedoc.
Lees meerGriekse kolonisten vestigden zich rond 600 voor Christus in de omgeving van het huidige Marseille en introduceerden de wijnbouw in Frankrijk. Geleidelijk aan werd heel Gallië beplant met wijnstokken. Tijdens de Romeinse tijd werd wijnbouw een belangrijke bron van inkomsten voor het Romeinse Rijk. In de Middeleeuwen was de kerk de grootste wijngaardbezitter van Frankrijk. Franse wijn werd geleidelijk aan het belangrijkste exportproduct in het land.
Lees meer