Bij een mooi stukje zalm hoort een mooie rosé, zoals de Laurent Miquel Père et Fils Cinsault – Syrah Rosé.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 wilde zalmfilets (750 g)
  • 300 g rijst
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • ½ bosje radijs, in plakjes
  • 1 zak gesneden spitskool (300 g)
  • 2 el verse munt
  • 3 el yoghurt-sladressing
  • 2 el olijfolie

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan het sesamzaad lichtbruin. Meng in een schaal de radijs, het sesamzaad, de spitskool en de munt met de sladressing. Bestrijk vervolgens de zalmfilets met olie en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit de grillpan en grill de zalmfilets in 6 min. van binnen rosé en van buiten bruin. Keer ze halverwege het grillen. Verdeel de zalmfilets over de borden en schep de rijst en de salade erbij. Eet smakelijk!

Leeftijd Validatie

Om Laurentmiquelshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn