Dit gerecht is erg lekker in combinatie met Laurent Miquel Pere et fils syrah rosé.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 50 g witte basterdsuiker
  • 175 ml vers sap appel-peer-framboos
  • 250 gram mascarpone
  • 12 lange vingers
  • 150 gram bramen
  • 150 gram blauwe bessen
  • 125 ml slagroom
  • 1 el cacaopoeder

Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap luchtig met een mixer. Bestrijk vervolgens de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk het een beetje aan. Daarna bestrijk je met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Als laatste bestrooi je de bovenkant van de tiramisu voor serveren met cacao.