Combineer Laurent Miquel Père et Fils Cabernet Sauvignon heerlijk met kip kiev en geroosterde groenten.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 150 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes peterselie
  • paneermeel
  • 3 eieren
  • bloem
  • prikkertjes
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook bij de boter en prak het fijn met de peterselie en een flinke snuf peper en zout. Neem de kip en klap het kleine flapje van de filet open en snijd deze met een mes nog iets dieper in. Vul de kipfilets met de kruidenboter. Maak de kip goed dicht met prikkertjes. Klop de eieren en haal de kip vervolgens door de bloem, losgeklopt ei, paneermeel en weer door het ei en paneermeel. Verhit wat olie in een pan en bak de kip rondom mooi bruin in ca. 3 minuten. Verwijder de prikkers en leg de kipfilets op het rooster (met bakpapier) in de oven. Bak de stukken in 25 minuten gaar.

Heerlijk met geroosterde groenten en gebakken aardappelen!