Zin in witvis? Ga voor Tarbot met limoensaus in combinatie met een lekker glas Laurent Miquel Verite Viognier.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram tarbotfilet zonder vel
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 limoenen
  • 2 deciliter droge witte wijn

Bereidingswijze:

Was de limoenen. Rasp het groene vel van limoenen en pers ze daarna uit. Snijd de tarbot in mooie stukken en leg ze op een stukje keukenpapier. Peper en zout over de vis strooien aan beide kanten. In een koekenpan de 250 gram boter laten smelten. Dit op klein vuur! Ondertussen de witte wijn en limoenrasp in een kleine pan opzetten en tot de helft laten inkoken. Zodra de boter gesmolten is de vis in de pan leggen. Houd de temperatuur laag en laat de vis zachtjes garen. De ingekookte wijn door een fijne zeef halen en vervolgens met het limoensap opnieuw aan de kook brengen. Zodra het mengsel kookt op klein vuur zetten en de koude boter in blokjes door er door kloppen met een garde zodat een gladde saus ontstaat. De vis uit de boter halen en nog even op een keukenpapiertje leggen zodat de overbodige boter er af is. Opdienen met een beetje zwarte pasta.

Bron: mijnreceptenboek.nl

Leeftijd Validatie

Om Laurentmiquelshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn