U hebt niets in uw winkelwagen.
Franse rode wijn wordt gemaakt door diverse blauwe druiven die groeien over de gehele wereld. De kleur van de wijn kan nogal verschillen. Jonge rode wijnen hebben normaliter een violet kleur en oudere rode wijnen zijn een stuk donkerder. De druiven worden na de oogst geperst of gekneusd en het sap met de schil en pitjes gaat vervolgens gisten. Het gistingsproces zorgt ervoor dat de suikers zich omzetten tot alcohol en koolzuur.
Elke rodewijnmaker heeft zijn eigen methode en dat proef je terug in de rode wijn. Natuurlijk hebben de verschillende smaken te maken met het gebruik van andere druiven en het klimaat. Des te koeler het klimaat des te frisser is de rode wijn. Op Laurentmiquelshop vind je nog meer interessante informatie over de Laurent Miquel wijngaarden en over de invloed van het klimaat op Franse rode wijn.
Er zijn flink wat verschillende rode wijnen. Van stevige rode wijn tot zoete rode wijn, er is veel diversiteit! Elke rode wijn heeft een andere smaak en is mede afhankelijk van de druif waarvan het gemaakt is. De druivensoorten waar Laurent Miquel zijn Franse wijn gemaakt wordt:
Het merendeel van de rode wijnen is droog van smaak. Dit betekent dat (bijna) alle suikers tijdens het gistingsproces zijn vergist. Hoe langer dit proces aanhoudt des te lager de druivensuikers in de wijn. Een rode dessert wijn kent een veel korter gistingsproces waardoor deze rode wijn veel zoeter van smaak is.
De meest voorkomende combinatie met Franse rode wijn is rood vlees. Natuurlijk zijn rode wijnen te combineren met een flink aantal verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan diverse kaassoorten, wildgerechten en zelfs vis! Zelf experimenteren is natuurlijk ook mogelijk. Kijk voor inspiratie op onze pagina met recepten voor Laurent Miquel-spijscombinaties!